25 Haziran 2011 Cumartesi

KOKOLOJİ ve Çilek Mimi:))

MiM ler bazılarını eğlendiriyor bazılarını rahatsız ediyor yada dalga konusu olabiliyor gördüğüm kadarı ile.
Ama bir kesim de birbirine çabuk kaynaşmak,daha yakından iç dünyasını tanımak ve sohbet edip düşünce paylaşımına olanak verdiği için olumlu düşünüyor.Ve okuduğumuz her mim,yazar hakkında bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor iyi veya kötü yönde.
Hah ben ve mimlemeye cüret ettiğim sevgili blogdaşlarım bu 2. sınıftanız.
Hatta canımız yazmak istemezken blogumuza yeniden uğramamızı bile sağlayabiliyor
*bknz:ben*

Bazı mimler sadece soru cevap bazıları hayal dünyamızın kapılarını açıyor ardına kadar ama
son gelen mim dalgası herkesin değil ama bazılarının farkettiği gibi kokoloji sorusuydu.Ben yaz tatilinde her iki kitabını da alıp oldukça eğlenmiştim cevaplarını arkadaşlarımla vs kıyaslayarak,testvari bişey ama %100 doğru sizi yansıtıyor değilse de sizi çok eğlendirecektir çilek mim i gibi:)))

Yani soruların temsil ettiği soyut birşeyler var..
Birkaç kişiye aaa bu bir kokoloji sorusu dediğimde o da neyy dediler bu yüzden önce kısaca "alıntıyla tabii"
açıklıyoruz nedir ne değildir özetle:
Kokoloji Nedir?
İnsanların bazı sorular karşısında verdiği tepkiler aslında gizli bir anlam taşıyor.Oldukça keyifli bir test.
Size sadece soruları okuyarak uygun yanıtı vermek kalıyor.
Kokoloji Japonca kokoro; akıl, ruh ve duygular, Yunanca’da ise logia yani öğrenim ile birleşerek ortaya çıkmış bir kelime…İnsanların bazı sorular karşısında verdiği tepkiler aslında gizli bir anlam taşıyor.
Kokoloji ile içsel yolculuğa çıkıp ruhunuzun derinliklerinde saklı kalan duygularınızı bulmaya çalışıyorsunuz. Oldukça keyifli bir test aslında bu. Size sadece soruları okuyarak uygun yanıtı vermek kalıyor.
Cevaplarınızda saklı kalan gerçek benliğinizi keşfederken yüzünüzden gülümsemenin eksilmediğini farkedeceksiniz.
Kokoloji oynamak için sekiz ipucu gerekiyor.Kural da denebilir.
1.Aklınıza ilk geleni söyleyin
2. Eğer mümkünse başkalarıyla oynayın
3. Cevapları tahmin etmeye çalışmayın
4. Kendinize karşı dürüst olun
5. Hazırlıklı olun
6. Sırası gelmeyen yerleri okumayın
7. İnsanların tepkilerini izleyin
8. Açık fikirli olun
Daha fazla bilgi,ve kitabın görüntüsü vs şurda

Ve bizim çilekli mim in temsil ettiği şeylere göre yanıtlarınızı değerlendirin bakalım:D
İlk kim bu muzur mimi çıkartıp bu soruyu merak etti bilmem ama YASAK AŞK a dairmiş bu:)

 1
Çilek bahçesinin etrafındaki çitin yüksekliği sizin kendinizi kontrol yeteneğinizin ve cinsel dürtülerinize göstereciğiniz direncin derecesini gösterir.
Çit ne kadar yüksekse sizin de savunmanız o kadar güçlüdür. Tamamen kapalı bir çit düşünenlerin takdire şayan bir sınırları vardır. Çileklerin sadece çıtalar arası diz yüksekliğinde iple çevrili olduğunu söyleyenleriniz aşk alevleri arasında cayır cayır yanma riski taşırlar
..................
2
Çaldığınız çilek sayısı aşık olduğunuza (ya da arzuladığınıza) inandığınız kişi sayısını gösterir. Eğer bir tane yedikten sonra durduğunuzu söylediyseniz aşk hayatında sadık birisiniz. İki haneli sayılarla cevap verenleriniz ciddi olarak libidolarını frenlemeyi düşünmelidirler. Kimse o tempoda uzun süre yaşayamaz.
.................
3
Çiftçiye söylediğiniz sözler yasak bir ilişki sırasında yakalanırsanız söyleyeceğinize eşittir. Sizin özürünüz neydi? "Özür diliyorum. Söz veriyorum bir daha yapmayacağım." Kimi zaman itiraf etmek ve iyi davranmaya söz vermek paçanızı kurtarmak için en iyi yoldur.

"Çok güzellerdi. Elimden bir şey gelmedi." Aslında elinizden bir şey geldi; başkasının çileklerini yediniz! Ama dürüstlük en iyi davranış şeklidir. George Washington için işe yaramıştı, kim bilir belki siz de bir gün başkan olursunuz.

"Çilekler harikaydı! Birkaç tane daha yiyebilir miyim?" Çiftçilerin av tüfekleri vardır. Eşlerin boşanma avukatları. Neyse ki sözlerinizi değiştirmek için hala şansınız var
..................
4
Maceranızı ve çileklerin tadını açıklayıcı sözleriniz geçmiş ilişkiniz hakkında düşüncelerinize eştir.

"Aslında göründükleri kadar lezzetli değillerdi. Bütün bunlara değmezmiş." Çoğu yasak ilişki için doğru sözler. Bu da bir tecrübe oldu diye düşünün ve geçmişte bırakın.

"Çok tatlıydı! Sulu ve lezzetli! Daha önce hiç böyle bir şey tatmamıştım!"
Sizin aşka aşık olduğunuzu söyleyip konuyu kapatalım.

"Çilekler fazla güzel değildi ama tüm olay eğlenceliydi."
İstatistiksel bir bakış açısıyla siz suç tekrarlamada yüksek risk grubuna dahilsiniz. ..

Beni benden alan e.n.k ve Arya nın beni anlayıp koptuğuna eminim şu anda:p

ve minicik bi soru daha,cevabınızı yoruma yazabilirsiniz:
*Çok nadir bir taşı bulmak için dağa tırmanmak üzere
yola çıkıyorsunuz. Dağ hakkında neler düşünüyorsunuz

*Sonunda aradığınız taşı buldunuz. Ne tür bir taş ?
Boyunu, ağırlığını ve değerini tanımlayın

24 Haziran 2011 Cuma

Civciv çıkacak CİN ÇIKACAK :))

e.n.k im olmazsa olmazım beni mimledi!!

Ben e.n.k in tam aksine gerçek bir hayalperestim ama hayaller umuttur, onlar olmasa tutunamam ki bişeylere?
Dolayısıyla hep mucizeler düşünürüm ben, yazsam apayrı bi dünya kurabilirim:)
mim konusu da böyle işte:
Karşınıza bir lamba cini çıksa ve “Dile benden ne dilersen sahip” dese, bir tek dilek hakkınız ve düşünmek için de 1 saatiniz olsa,

Ne yaparsınız?
Ne dilersiniz?
Dileğinizi seçmeniz kolay olur mu?


Hah tam benlik dediğim gibi,ama bu öyle bir soru ki,artık cin mi kaldı miirim eskiden 3 dilek hakkı verirlermiş şimdiki pinti cin 1 tane veriyomuş:/  buna takar trip atarım cin e diğer 2 sini kendin mi dileyeceksin diyee, öhömm bi saat düşünme hakkımıza geçelim;
O zaman tüm  dertlerin dermanıdır desek para istesek,hani sağlık bile nerdeyse ona bağlı..aşk ın ucu da paraya dokunuyo malesef ki,çıkar ilişkileri değil kastettiğim, ama yuva kurmak-iş kurmak-kendine ait bir evin araban olması gibi sadece insani dileklerin için bile para lazım malum..ve gerekli şartları oluşturana kadar evlenmek şöyle kalsın yemeğe bile çıkamazsınız haftada bir kolay kolay..
Zaten tuzu kuru olanlar hak vermeyebilir ama büyük bir kesim için durum bu malesef. Lakin para mutluluk getiriyor mu? azdırıp şaşırtıp yaşam gailesi olmayınca sapıtan hele de buldumcuk olan az buz örnek yok değil mi? Yani rahat edelim aşkımızı yaşayalım para derdine düşmeyelim oh negzel derken bas bas paraları leylaya modunda yakalayabilirsiniz sevgilinizi:F gerçi zaten o karakterde birini kaybetmiş sayılmazsınız isabet olur..
Bu şıkkı elemek 5dk sürdü gördüğünüz gibi:)) Sevgisiz kalmaktansa parasız kalmak evladır çalışıp emeğinle kavuşmak gibisi yok..
Aşk dilemekle olmaz o bambaşka bir boyutta zaten hiç ummadığın anda ve yerde çıkabilir..
Sağlık ömrünce demir gibi olsan nolucak bunu da geç..
Sevdiklerime hayatları boyunca hiç zarar gelmemesini dilerdim ya da ama o da absürd olurdu,her ne kadar hayali bişey  varsaysak ta mantığım engel oluyo fazlasına:p
*cineolmuyoama*

Ben isterdim ki,bana ait ömür boyu iflas etmeyecek güzel bir işyerim olsun hayatımı gene çalışarak ve hakkımı kazanarak idame ettireyim..Ama yalnız değil sevdiğimle birlikte:)
Kovulma ya da iflas korkusu olmaması yeter de artar bile diye düşünmekteyim..

Siz ne dilerdiniz Arya, Crazywomen(gene yapmıştır bunu da alerjim var es geçer hihi),ve yeni blogdaşımız  birdelisevda, dalgaizleri de yapar belki ^^Bir de artık LoLLa m hayata dönme zamanı? 2.mimin bu

Bu arada görsel araken bi fıkra buldum tam bizim durum :p

- Tamam, tamam... Beni lâmbadan kurtardın... vs. vs. vs... Bu, bu ay içinde lâmbadan dördüncü çıkarılışım ve bu işten sıkılmaya başladım.. bu yüzden 3 dileği unut. Sadece 1 dilek hakkın var!''
Adam oturmuş ve bir süre düşünmüş :
- Her zaman Hawaii'ye gitmek istedim ama uçaktan korkarım ve deniz beni çok kötü tutar. Benim için Hawaii'ye bir köprü yap, böylece arabayla oraya gidebileyim.
Cin gülmüş ve:
- Bu imkânsız. Bu işin lojistiğini düşün! Köprünün ayakları nasıl Pasifik'in dibine ulaşabilir? Ne kadar beton gerektiğini, ne kadar çelik gerektiğini düşün! Hayır, başka bir dilek düşün.
- Adam:
- Tamam, demiş ve güzel bir dilek düşünmeye başlamış. En sonunda:
- Dört kere evlendim ve boşandım. Bütün karılarım her zaman duyarsız olduğumu ve onlarla ilgilenmediğimi söylerlerdi. Bu yüzden, kadınları anlayabilmeyi diliyorum. Nasıl hissettiklerini ve neden ağladıklarını, bir şey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini, onları nasıl gerçekten mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum...
Cin:
- Köprü iki şeritli mi olsun dört şeritli mi?

23 Haziran 2011 Perşembe

Sevgili bugünlük, beni teneşir paklasın ya da deli gömleği!



Bugün o kadar yoğun geçti ki,diğer yandan yine kendimi doğru ifade edemediğimi gördüm yeniden..yeniden..sanırım bunu yapmaya çalışmaktan vazgeçmeliyim.
Anladım ki ben sevdiğim insanlara yanlış bir şey dediklerinde "yok böyle demek istememiştir" diye düşünüp frene basıyorum hemen.
Otokontrolüm çok gelişmiş ama hava yastıkları her zaman korumuyor beni(:
Öfke ve kinle dolu demiş olsa bile "sen bunu nasıl söylersin" deyip üzerinde durmadan geçiştirilmesine izin veriyorum. Asla 3.kişiyle paylaşmıyorum olan biteni akıl yada teselli almak adına bile olsa..
Çünkü ben bu hatayı bir kere yaptım,gördüm ki o sinir yada üzüntüyle bişiler anlattığınız kişi diğerine düşman oluyor,siz sorunu çözüyosunuz ama yarım kalmış bi film gibi sadece kötü kısmı izleyen neden niçin nasıl barıştığınızı bilemiyor:(  İki kişiyi birbirine düşman etmenin en kolay yolunu arıyosanız işte budur?
Ama sonuda her ikisinin arasında kalacağınız ve bir tercih yapmak zorunda kalacağınızı göze almalısınız.
Ben anlatmam.Ya yen içinde kalıcak ya birlikte kaynaştırıcaz kırıldığı yerden kolu..
Böylece asla ne kadar kırıldığımı ya da şaşırdığımı anlamamış oluyorlar.
Üst üste geldiğinde bazı şeyler sert çıkıyorum ama mutlaka bi öncesi oluyor patlamanın.Ne oldu şimdi en çok duyduğum sözlerden biri bu yüzden,oysa o sabır çizgisine sığamaz olduğum son damla..

Ama %100 aynı durumda ben aynı anlayışı,"belki başka sorunu vardır" türünde olsun ufacık hoşgörüyü,
ya da "o bana böyle dememişti" yi göremiyorum,kaybetmemek için alttan alınması durumunu yaşamıyorum.
Direk "işine gelirse benden bu kadar" "hep şikayet ediyosun" türü şeyler duyuyorum ya da hiçmi hiç hoşlanmadığım kişiler iki kişinin sırrına ortak olmuş hatta söz hakkı bulmuş oluyor kendilerinde ki en delirdiğim şey de bu..
Benden dinledin mi? Bana sordun mu? Tarafsız ya da objektif olmak diye bişey var hiç duymuşmuydun?
Belki benim son tepkimin bir başı sebebi vardır delimiyim, ha herkes herkese göre sorunlu,rahatsız zaten..
Susmuyo bitirmiyo sonu gelmiyo saçma sapan konuşmaların..kan beynimde gene anlayacağınız kısaca özce:(

22 Haziran 2011 Çarşamba

Tadilat

Offff tema deneyeyim derken altı üstüne geldi blogun aman yarabbim:F

21 Haziran 2011 Salı

Çilek Çaldıran MİM


Bende 2 adet bulunan KOKOLOJİ den sanırım bu soru ama cevaplara göre yorumları nedir bakmadım.Bitirnce bakıp belki buraya yazıcam:))


Şehir dışında bir yürüyüşte nefis çileklerle dolu bir tarlaya geldiniz. Mideniz guruldamaya başladı ve etrafta kimsecikler yok. Siz ve bedeva öğle yemeği arasında sadece bir çit var.



  • Çitin yüksekliği ne kadar?


  • Hmm çok yüksek olmasa gerek aşılabilir yükseklitedir, tarla olduğuna göre *ben ve susmayan kahrolası mantığım*



  • Bahçeye girdiniz ve çilekleri yemeye başladınız. Kaç tane çilek yediniz?


  • En fazla bir avuç,2-3-4 tane nefsimi körleyecek kadar,göz hakkı derler ya.. *tedirgin olurum çünkü*



  • Birden çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve size bağırmaya başladı.Kendinizi savunmak için neler derdiniz?



  • Bir kere acaip ağrıma gider bayılabilirim şak diye(: Toparlanırsam isterse parasını verebileceğimi söyler özür dilerim.Göz hakkı helal et amca da diyebilirim:F
    (3-4 çileğe ne bu kadar yırtınıyosun çirkef demek vardı ama hihihi:))



  • Tüm olan biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı?



  • Çok güzeldi,olgun ve mis kokulu,öyle olmasa bakmazdım bile ..


  • Ve çilek çalma maceranız sona erdikten sonra kendinizi nasıl hissettiniz?


  • Boğazıma dizdi adam ama gene de güzeldi,ağzımda kalan hoş tadın hatrına çekilir:)) ama bir daha bu biçimde yemem asla..!
    İçses:3-5 çilek için laf işittim allah kahretsin böhüü:'(
    ...
    Şimdi,ben cevap anahtarını buldum ama mimi yanıtlayan ve merak eden ark lara göndericem sadece buraya yazarsam zevki kalmaz. Ama kendi cevaplarım beni şok etti açıkçası

    Ben de beni yokken de unutmayan E.N.K,Profösör, ve ARYA mı mimledim:*
    Bir de Lolla m çok sever mimi:)
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...